Semmelgröt!

Semmelgröt!😍 Det går att uppgradera även den tråkigaste av gröt till något riktigt gott, perfekt frukost om man ska iväg på en längre dagstur😄 Är ni team mandelmassa eller inte? Själv älskar jag det😍 Här kommer receptet!

Semmelgröt med mascarponekräm och mandelmassa.

Mascarponekräm
250 g Mascarpone
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor

1. Vispa grädden ock ställ åt sidan.
2. Vispa mascarponen med florsockret och kardemumman. Rör sist ner vispgrädden.

Mandelmassa
200 gram rostade mandlar
1 dl flosocker
1 nypa salt
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1-2 dl vatten

1. Mixa mandlarna till föredragen storlek.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Variera mängden vatten beroende på hur tjock du föredrar den.

Gröt 2 personer
3 dl havregryn
6 dl mjölk
1 tsk mortlade kardemummakärnor
3 krm salt

1. Blanda alla ingredienser och koka gröten på medelvärme.
2. Toppa med mascarponekräm och mandelmassa.
3. Tillsätt sist lite mjölk, rostade mandelflarn och kardemumma. Njut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *