Tälta med familjen!

Mina barn älskar att tälta, både utomhus och inomhus! Men går det verkligen att tälta med hela familjen? Och när det inte är sommar heller? Ja, men man behöver anpassa sig lite efter temperaturen och tänka på några saker, men det går absolut! Att välja rätt tält är viktigt, klicka här för att komma till Addnatures hela utbud där ni kan läsa mer. Här finns tält från bland andra MSR och Robens, är du på jakt efter ett nytt tält så hittar du det hos Addnature.

Tälttips!

Här kommer fem tips från mig som underlättar när man tältar med hela familjen utanför sommarhalvåret:

1. Värme! Se till att vara ordentligt klädda och varma, både under natten och dagarna som kan bli långa och rätt kalla beroende på när man tar sig ut. Extra mössor, vantar och ombyte är ett måste. Är barnen varma så brukar det mesta fixa sig. Ibland kan vädret tvinga en att vara i tältet ganska länge och då behöver man satsa lite extra på att kunna ha det varmt och gott. Detta riktar sig mest mot familjer med yngre barn som behöver mer hjälp kring att hålla sig varma. Extra ombyten kan bli tungt vilket leder oss in på nästa tips!

2. Gå inte för långt! Jag brukar alltid säga att man ska göra det enkelt för sig och det är extra viktigt när man tältar med små barn på hösten. Hitta en tältplats nära er bil så att ni slipper gå så långt med packningen. Det ska inte vara jobbigt och svårt, gör det enkelt! Det kommer att leda till att du som vuxen är lite gladare och det ofta en förutsättning för att även barnen ska vara glada och nöjda. Låt tältandet bli ett rent nöje! De flesta bra ställen hittar jag via Google Maps, det är bara att leta upp ett naturreservat och sen spana efter platser som verkar lovande. Om ni är fler som tältar kan det vara bra med ett större tält, som ett 4-personstält.

3. Mat! Nästan allt går att förbereda hemma och det är absolut inget fel med att bre mackor och ta med dem ut. Ett annat enkelt alternativ är frysta köttbullar och makaroner, vid lite kallare väder uppskattar man allt som går snabbt – särskilt när man har en hop hungriga barn med sig. Även här är ledordet enkelt! Krångla inte till det, det gäller att mätta magen. Mätta barn är glada barn!

4. Ta med iPaden! Jag tycker såklart att naturen är världens bästa lekplats. Men när barn vaknar klockan 05.30 och det regnar utanför tältet – då är det så skönt att ha iPaden tillgänglig. Jag tycker att man borde avdramatisera det lite, lite iPad på morgonen kommer inte att förstöra något. Att ta med en bok är också bra, perfekt sätt att avsluta dagen på.

5. Testa! Om man inte ger sig ut så får man inte uppleva något heller. Oavsett om ni känner er redo för att tälta under hösten eller sommaren, ta klivet och pröva. I värsta fall har ni lärt er något och blivit lite klokare, åtminstone friluftsmässigt! Sen kan jag nästan lova en sak, ni kommer ändå att vilja göra om det. Om ni vill ha fler friluftstips, kolla gärna in mitt konto på Instagram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *